onsdag 18 mars 2009

Sol ute sol inne

Åh vilket vackert väder vi har idag!Det bir helt klart en lång och skön promenad då Iris ska sova sin förmiddagslur. Hon har sovit superbra inatt igen, somnade 19, åt lite välling 4.30 och vaknade pigg som en spigg kl 6. Då steg vi upp, det är inte alls jobbigt att stiga upp så tidigt längre då det är ljust och fint väder redan från morgonen. Jag minns i vintras då Iris vaknade kl 6 och man visste att det inte skulle bli ljust före kl 10. Usch för dessa finska vintrar.
Annars så har Iris det bra. Igår cafeeade vi med N och lilla T och sen gick vi på stan. iris somnade helt plötsligt inne på Lindex (what?!) och sov sen 2 timmar på stan (what igen). Jag klagade inte, det var skönt att få gå runt i lugn och ro och titta. Men det stör mig så fruktansvärt mycket att vår stad är så hemskt anti-vagn anpassad. Trappor överallt och trånga,tunga dörrar. Nåja, det blir väl bättre då det nya shoppingcentret är klart.
Idag har vi mammabarnträff med förberedelsegruppen på schemat. Sen ska vi en sväng till mormors medans V jobbar i Lepplax. Jag har påbörjat 2 filtprojek storlek större till Iris. 1 mormorsruta down, 69 more to go.Men som V sa , blir den inte klar till Iris sommartupplurer får Iris lillebror ha den istället :)Hoppas bara att han gillar rosa-brunt-vitt-kombinationen...
Nu ska vi äta morotspure och leka med den nya leksakskorgen, som förövrigt är mycket roligare än leksakerna som ska förvaras i den.

Inga kommentarer: