måndag 16 mars 2009

simfunderingar

Ännu en superbra natt! Iris somnade kl 19, drack lite välling kl 5 och vaknade igen kl 7 och ville stiga upp. Vaken en enda gång på 12 timmar, superbra som sagt. Vi steg upp, klädde på oss och tittade på Nanny som vanligt. Iris gillar det jätte mycket, hon liger på golvet och sparkar med benen och skrattar varje gång nannyn skrattar. Nu sover hon sin första tupplur och jag ska koka potatis och morot åt henne. Hittills har hon hatat hemmagjord mat men nu ska vi göra ett nytt försök.
Sen har jag en fråga åt er mammor som antingen varit på babysim eller annars bara besökt simhallen med era bebisar. Hur gör ni sen då ni simmat klart och ska duscha? Visst går det att duscha med bebisen i famnen men Iris är hal som en ål och sprattlar som en fisk, och man kan ju inte sätta ner henne på golvet direkt. Såg en gång en mamma som hade med sig bilstolen intäckt i en stor handduk och sen satte hon ner bebisen där sålänge hon duschade klart. Men Iris klättrar ur sin bilstol också... Och håller de såkallade simblöjorna faktiskt in allt bajs och kiss?

3 kommentarer:

Anonym sa...

haha, vi kollar också på nanny på morgonen! 7.30! :)

Alexandra sa...

Japp, vid 7.30 har vi färdigt ätit morgongröt och då passar det ju ypperligt att se på nanny. Tänk hur mycket bra man missar på tv då man jobbar :D

Anonym sa...

På babysim stod bilstolarna på rad med ungarna i sålänge mammorna duschade. Sen duschade man med sitt barn. Dom hade också en "madrass" där på golvet vid duscharna så barnen kunde sitta/ligga där och samtidigt också få lite vatten på sig. Då de blev rörligare var de lite här och var på golvet. Som skydd för bilstolen hade de flesta det där frotteplatade lakandet som kom i mammalådan (höll stolen torr).

Tror nog Iris sitter snällt i stolen då du duschar, det finns så mycket att se på + utmattad efter simning.

De små liven bajasr typ aldrig i vattnet så i allafall på babysim rekommenerade de att inte använda simblöja (blir så tung). Att de kissar i vattnet gör inget.