måndag 8 december 2008

Förskönade minnen?

Bäddmadrassprojektet gick väl sådär. Vi får nog köpa en ny sen då Iris blivit lite större,för det var nog varken första eller sista olyckan som skedde där imorse.
Nåja, idag har Iris varit en riktigt exemplarisk bebis. Hon har ätit bra,sovit underbart bra och varit på ett fantastiskt humör. Ikväll var vi till Lepplax en svängför V skulle hämta lite ved som har varit på torkning där. Jag, mamma och Iris tog en promenad i det hemska vädret och sen pratade Iris med de vackra kökstapeterna en stund före vi styrde kosan hemmåt. Vår lilla pytte skruttiga bebis fick en pyjamas i st 68 av sin mormor och den passade alldels lagom. Hon blir så stor, så snabbt! Nu får jag snart plocka undan ännu en omgång kläder hon vuxit ur. Lite vemodigt måste jag medge. Det blir ju inte bättre av att jag läser gravidbloggar och blir så himla babysjuk. Har man en bebis på 3 månader borde man väl ännu vara glad att hela graviditeten är över och dessutom sitter lite smått hemska minnen från förlossningen ännu kvar i bakhuvudet. Men trots detta saknar jag magen och den evigt långa och spänannde väntan på ett barn. Att få bädda sängen, ställa i ordning vagnen, tvätta och stryka alla små kläder, att packa BB-väskan och gå på förberedelsekurs . De sista veckorna då tiden verkar stå stilla och precis allting är obekvämt men ändå är det så bra för snart,väldigt snart ska man få träffa den lilla filuren i magen. Att fundera över hur bebisen riktigt kommer att se ut och hur det kommer att kännas första gången man håller sitt nyfödda barn. Att vid varje minsta känning i magen känna en virvel av förväntan och nervositet, var det kanske början till en värk? Att få komma in i förlossningssalen och se den lilla korgen som vår alldeles egna bebis ska sova i om bara några timmar.
Vi ska hoppas att Iris är på dåligt humör inatt, det brukar hjälpa bra mot både saknaden och längtan av en graviditet. Och hur bra det än var att ha Iris i magen är det 100000 gånger bättre att ha henne på utsidan!
Nu vill en trött bebis ha påfyllning i magen, hon var så trött att hon somnade förän vi hann värma flaskan ikväll. Imorgon kommer syster 2 hit en sväng så då ska jag passa på och besöka simhallen. I det här eländiga vädret går det inte att jogga utan att behöva vara livrädd att bryta både armar och ben på de hala vägarna...

Inga kommentarer: