söndag 5 oktober 2008

Underbara måndag

Idag har vi haft en skön dag på Baggränd 2. Hela familjen tog sovmorgon så klockan var nästan 11 förän vi kom oss upp. Sen blev det mycket gos med en lite snuvig och snorig toka, vår stackars tjej. Det kändes som en perfekt dag för att äta ute, men små bebisar och restauranger är inte den bästa kombinationen så det blev wienerschnitzel, franskisar och pepparsås här hemma istället. Det gick utmärkt det också.
Imorgon är det äntligen måndag. Som nybliven småbarnsförälder måste jag säga att visst, helger är sköna och det är roligt att ha V hemma hela dagarna men eftersom rutiner är a och o med bebisar är det betydligt lättare att hålla dem på vardagarna än vad det är under helgen. På vardagarna stiger vi upp samma tid varje dag, har samma morgonrutiner, tokan sover ute i vagnen på förmiddagen, vi myser, tittar på tv och gör hushållssysslor tills pappa kommer hem och då får hon sova sin eftermiddagstupplur inomhus medans vi äter middag. Sen myser vi ännu mera ända tills tokan ska bada och sedan bäddas ner för natten. Det låter säkert trist men det är en otrolig lättnad att vår tjej börjar få lite ordning i hatten och att man märker att hon vet vad det är frågan om när samma procedur upprepas varje dag.
Idag har jag plcokat bort nöstan alla Iris små kläder,tänk att hon har växt ur tvåstorlekar redan.Hon växer så det knakar vår toka...

Inga kommentarer: