lördag 11 oktober 2008

snälla lilla krumelur...


Nu är hela familjen hemkomna från vår långa utflykt,hela dagen har vi varit borta. Iofs började vår dag inte förän kl 12 egentligen, men vi behövde nog en sovmorgon efter allt stök inatt. Vår toka har nog lite varulvsgener i sig hon med så mor och dotter har vakat med månen inatt. Så mellan 3.34 och 7.05 hade vi gott sällskap av varandra medans V avnjöt en god nattssömn.

Nåja, sen åkte vi till Kokkola med en överlycklig Iris i baksätet. Hon berättade nog både dittan och dattan för oss,och sen spydde hon förstås i bilstolen igen. Väl framme i grannstaden somnade Iris i vagnen och fick åka med pappa till Clas Ohlsons medans jag fick en timme ensam på stan. Det kändes konstigt utan tokan och då man har henne med sig känns det mer OK att magen degar, att man har spyor på jackan, att håret står på ända och att mascaran hänger kvar från igår. Då hon är med glömmer man bort allt sånt, man glömmer bort att jag är mer än en mamma. Men jag sysselsatte mig med att leta reda på klänning åt mig till dopet och så fick Iris två pyjamasar. Hon smutsar ner åtminståne en pyjamas per natt så det är bra att ha ett par i rullning.
Efter att vi besökt Vs ex-svärföräldrar och ätit lite paj styrde vi kosan hemåt men stannade i Lepplax för en snabbvisit. Denna snabbvisit blev rätt så lång och vi (V) hann montera lite duschskåp och sånt. Mormor hade naturligtvis inget emot att Iris stannade lite längre. Då vi kom hem badade V en trött toka och jag åkte till makuuni för att leta efter en film vi inte sett,mission impossible så det fick bli en favorit i repris. Det var underbart att komma hem till en nybadad unge som doftade sååå gott och som bara ville ha lite käk förän hon nöjt stängde ögonen och slumrade in. Efter att vi pussat och kramat henne gonatt var det plötsligt kväll och ännu en dag hade susat förbi. Hon blev 6 veckor i torsdags vår lilla tjej och det är helt ofattbart hur mycket hon har växt och utvecklats på 6 veckor! Vi får nog smuggla in ett krumelurpiller om det fortsätter i denhär takten...

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, vilka söta pyjamaser! Såna skulle man ju vilja ha själv också ;)