måndag 26 januari 2009

Unite for children

Jennis ,http://jennamari.blogg.se/istalletforverkligheten,skrev i sin blogg om Unicef och jag klickade mig in på deras hemsida. Man borde bry sig så mycket mer om andra barn i världen som har det dåligt ställt! Hittade en lista om hur mycket ens bidrag betyder.
Vad räcker pengarna till?

(Hämtat från Unicefs hemsida)
UNICEF arbetar för barn i olika situationer och livsfaser. Du kan hjälpa till eller till och med rädda ett mänskoliv med redan en liten summa.


Vi bekämpar sjukdomar:
1 € en dos poliovaccin för 10 barn
2 € 50 engångssprutor för att tryggt vaccinera 50 barn
7 € 60 doser vaccination mot mässling som skyddar barn mot denna dödliga sjukdom
12 € 25 lådor för att tryggt göra sig av med nålar och sprutor som använts vid vaccination
20 € vacciner mot sex dödliga sjukdomar

Vi tryggar barnens tidiga utveckling:
1 € 100 vattenreningstabletter; en tablett räcker till att rengöra 4-5 liter vatten så att det blir drickbart och säkert för barnen
10 € två hållbara myggnät som skyddar familjer mot den farliga malarian. Malarian dödar ett afrikanskt barn var 30 sekund.

Vi hjälper barn i nöd:
4 € en stor yllefilt
10 € 20 paket högenergikex speciellt utvecklade för undernärda barn i katastrofsituationer
80 € nödutrustning för att förse 10 familjer med vatten. Utrustningen innehåller vattenbehållare, hinkar, tvål och vattenreningstabletter
650 € ett aktivitetspaket för 270 barn. Paketet innehåller bl.a. en frisbee, flera hopprep, fotbollar, volleybollar och –nät, handbollar, visselpipor, måttband, en svart tavla och kritor.
5000 € en fullständig första-hjälpen -förpackning som används vid katastrofer och räcker för 10 000 mänskor under tre månader. Priset innehåller mediciner, material och transport.

Sen kan man väldigt enkelt bidra på det sätt man vill, man kan t.ex. ge ett månatligt understöd.Själv bidrog jag med en engångssummapå 28 euro.Lämna bort en pizza och några makuunifilmer så har du de 28 eurona. Man borde göra så mycket mer men någonstans måsta man ju börja. Titta in på deras hemsida du också,http://www.unicef.fi

Inga kommentarer: