måndag 16 januari 2012

Mysteriet fortsätter

Natten blev bättre och blodsockervärdena hölls helt ok. Nu idag har vi något nytt på gång, höga värden som inte ger med sig. Ett vanligt morgonvärde och frukost följt av vanlig räkning och insulinmängd resulterade i ett lunchvärde på 26, en ordentlig dosering insulin efter lunchen sänkte bara till 22. Nu flera timmar senare före mellanmålet var det nere på 12 iallafall men jag räknar med en ordentlig förhöjning om någon timme ändå. Eller så blir det som det ofta blir, några rejäla låga värden efter en förmiddag med höga.

Vi tog en ny ampull till måltidsinsulinet igår så den kan ju på något sätt ha blivit dålig, men det är osannolikt att det skulle komma så starka reaktioner på det så tidigt. Vi får avvakta ännu idag, ställa klockorna inatt igen och höja det långverkande insulinet imorgonbitti om värdena fortsätter vara höga.

Det känns lite som ett straff för att vi åkte på resan och ställde om lite i tid, gick miste om lite sömn,åt lite annorlunda mat och ruckade ytterst pikulite på våra icke diabetesrelaterade rutiner. Nåja, vi fortsätter.

Inga kommentarer: