söndag 14 oktober 2012

Skön söndag

Iris kom tassande redan 06.45 imorse och eftersom det var min sovmorgon igår så fick jag glatt tassa vidare med henne till vardagsrummet. Efter en timmes av nya Tingelingfilmen vaknade Clara och vi började fixa i ordning en ordentlig frukost. Söndagsfrukosten är helig, måndag-lördag är det gröt,ägg och vatten men söndag betyder ugnsbatong, mycket pålägg, frukt, juice och skummjölk i kaffet. Flickorna tycker det är mysigt med tända ljus och även om de oftast redan ätit en första frukost sitter de med vid bordet och pysslar eller leker. Iris åkte på mostidagis och jag fixade och donade här hemma. Iris och Esboborna kom sen hit och vi åt god biff (tack pappa!). Clara har helt slutat med dagsvila, nu kan hon inte ens sova lite ibland dagtid. Det betyder ganska tidiga kvällar för barnen. Strax efter 18 vill Clara själv gå i säng och max en timme senare är Iris redo. Aldrig tidigare har de varit så nöjda att få gå och sova, nu är de så glada att få krypa ner under täcket. Kanske vi borde ha skaffat högsäng tidigare? Ikväll blir det pizza, vinrester och film för oss. När blev det såhär mörkt på kvällarna annars?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså sover Clara också i högsäng? Skulle minnas att hon är typ lika gammal som vår kille och kan sover i sin spjälsäng ännu.........

Alexandra sa...

Hon sover där nere ja, vi köpte ett sidostöd så hon kan inte trilla ner. Hon sover så mycket bättre nu än hon gjorde i spjälsängen, så det är ju bra :)